• banner forever
  • forelasning banner 1

  • forelasning banner 2b

  • forelasning banner 3

  • forelasning banner 4

Föreläsningar

Vi ger dig föreläsningar och workshops som utvecklar både dig och din arbetsplats. Baserat på era önskemål anpassas föreläsningen för att ni ska få bästa effekt. Ett bevis på att våra kunder (referenslista) uppskattar vårt arbete är att vi anlitas återkommande för nya uppdrag.

För att skapa bästa effekt av föreläsningen ingår böcker. Det ger deltagaren möjlighet att både repetera samt fördjupa sina kunskaper. Vid köp av minst 50 böcker ingår en valfri föreläsning på upp till två timmar (smakprov på hur Jan Tern är som föreläsare). Vill du göra en bokning, veta mera eller få referenser? Ring 0768-147080 eller mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .
Du kan också boka mig via Tottesagency - en av Sveriges bästa och mest erfarna artist- och tararförmedlare. Perfekt när du vill ha en heldag med musik, moderatorer och även andra föreläsare eller aktiviteter. 0708-239800 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

För att läsa mer om våra föreläsningar och workshops klickar du på respektive namn nedan, när du vill stänga infon klickar du på namnet igen.

Målskillnad - målstyrd eller målstörd

malBanner

”Ja du …, det är inte mycket”.


Detta och många liknande svar har vi fått på frågan: ”Ni arbetar ju ­mycket med mål, men hur mycket utbildning har du/ni fått i att göra det på ett bättre sätt?”

Det är förvånande att det läggs så mycket tid på att arbeta med mål och samtidigt så lite resurser på att faktiskt göra det på ett effektivare sätt. Utbildning i mål har ofta handlat om att göra målen SMARTa eller att någon framgångsrik idrottare pratat om vikten av mål och målbilder. Det är inget fel i det, men det är inte tillräckligt.

Föreläsningen lägger stor vikt på hur du kan påverka dina tankar, känslor och fysiologi som i sin tur ger motivation, glädje och energi. Med dessa delar på plats finns förutsättningar för att skapar handlingar OCH det är just handlingar som tar oss till våra mål. Andra saker som tas upp är hur du frigör tid, hur du kan se hinder på ett mer konstruktivt sätt och mycket annat.

2010 fick Dave Brailsford uppdraget: ”Se till att en brittisk cyklist vinner Tour de France”. Han såg till att göra allt en procent bättre. Från uppenbara saker som träningsprogram, cykelergonomi och kost till massage, se på kuddar som bidrog med bättre sömn och mycket mera. Resultatet? Segrar 2012, 2013 och 2015. 

Oavsett hur mycket du har arbetat med mål tidigare finns det många guldkorn i föreläsningen. Vad händer med ditt/ert resultat och måluppfyllnad om dessa hjälper dig att bli en eller ett par procent bättre inom många områden?

26 timmarsdygnet - Stressad och pressad eller kreativ och effektiv - Du kan påverka vilket!

stress accordion

Inom stresshantering har vi två olika föreläsningar. Den ena vänder sig till medarbetare och den andra till HR och ledare.

26 timmarsdygnet - funktionell stresshantering för medarbetare

Många av oss skulle tacksamt tagit emot två timmar extra/dygn för att få ihop livet och känna mindre stress, eftersom det inte händer inom en överskådlig framtid får du ändra förhållningssättet till stressen. Du får reda på vad stress är, vad som händer i kroppen då du är stressad och hur detta hänger ihop med att du kan tappa förmågan till att ta enkla beslut, få ont i kroppen eller ha svårt att komma ihåg vardagliga saker som lösenord, var bilen parkerades och mycket mer. Framförallt kommer du att få värdefulla tips vad du kan göra för att ta dig ur den skadliga stressen och istället känna välbefinnande och prestera bättre. Tid 1 - 2 timmar.

Stressad och pressad eller kreativ och effektiv - för HR och ledare

Stress är en fantastisk fysisk funktion. Utan stress hade vi inte överlevt som art. Problemet idag är att vi är stressade för mycket men framförallt för länge och att stressen idag är mer psykisk än fysisk. Hur påverkas kompetensen när medarbetarna inte får tillgång till sin normala hjärnkapacitet? Självklart påverkar detta produktivitet, sjukskrivningar och beslut negativt. 

Hur bör du som arbetar inom personal/HR avdelningar och chef arbeta med stress? Både ur ett praktiskt rent operativt synsätt och ur ett strategiskt för att stärka organisation, företag och medarbetare. Tankar, idéer och verktyg presenteras som ger win - win situationer med en frisk personal som är effektiv, innovativ och känner välbefinnande. 

Det friska ledarskapet - Skapa arbetsglädje, hälsa och effektivitet


friskt ledarskap
Det går att driva ett företag utan att ta hänsyn till de anställdas hälsa. Ett kort tag. Därefter börjar problemen som: 

Lägre kreativitet - vid stress använder vi genetisk mycket av reptilhjärnan. Den har tre lägen: strid, flykt eller spela död. Inte kreativitet, logik, empati och liknande delar som är viktiga för företag som vill utvecklas. 
Minskad trivsel - hur blir bemötandet då av kunder och kollegor? 
Personal som slutar eller blir sjuka - hur stora kostnader och hur mycket energi krävs vid nyrekryteringar, rehabprogram och omplanering? 

Denna kombinerade föreläsning och workshop går igenom vad du som ledare behöver tänka på för att vårda företagets viktigaste resurs - de anställda. Efter att ha satsat några timmar kommer du att ha både verktyg och idéer för att direkt börja använda ett friskt ledarskap. Detta utan att du upplever någon extra arbetsbörda eftersom råden handlar om att via kunskap och sunt förnuft få in friskvård som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Funktionell friskvård - Du vet ATT, men det är VAD och HUR som behövs för en lyckad förändring

friskvardsbild

Vetskapen ATT vi mår bra av att träna, äta rätt, vara positiva och sova tillräckligt finns redan. Varför lyckas då inte fler leva upp till detta? Problemet är oftast att vi inte vet HUR eller VAD vi ska göra för att nå våra mål. Föreläsningen ger inspiration och motivation om hur och vad du ska göra för att komma igång och uppnå välbefinnande. Du kommer att känna stolthet, glädje och ökad självkänsla när du upplever effekten av dina egna hälsosamma förbättringar.

Eftersom vi är olika som individer erbjuder seminariet dig ett smörgåsbord av idéer, oavsett om det är: bättre självkänsla, god form, skön sömn, mer glädje, lägre vikt eller mindre stress som du vill uppnå. Kom ihåg ”Andra kan stoppa dig för stunden, du är den enda som kan göra det för alltid”. Tid 45 min - 2 tim

Gladprestera - Den sunda och effektiva vägen

halsoinspirator

Gladprestera handlar inte om att jäkta eller försöka klämma in mer i varje tidsenhet. Istället handlar det om att via tankar och inställning få tillgång till mer av den fantastiska hjärna som du har. Tack vare detta blir du mer kreativ, fokuserad, glad och harmonisk. Undersökningar visar att personer som känner välbefinnande är kreativare än de som är stressade eller har ett tungt sinne. Andra undersökningar har sett att personer med en positiv grundsyn både är friskare och lever längre än de med en negativ inställning.

Föreläsningen handlar om att inse hur kraften i dina tankar påverkar din hälsa och din omgivning, samtidigt som du förstår hur omgivningen påverkar dig. Genom kunskap kombinerat med tips och verktyg kan du ändra tankar, inställning och därmed dina medvetna handlingar. Fördelarna är att du då blir mer fokuserad, skrattar oftare, mår bättre, är mer kreativ, gör färre fel och mycket mer. Tid 45 min - 2 tim.

Hälsoekonomi - vinna-vinna genom att satsa på hälsan

halsoekonomi

Hur många månader kan du träna på gym till samma kostnad som ett besök hos naprapaten? Hur många rökare av tio behöver sluta för att företaget ska tjäna in en rökavänjningskurs i minskad sjukfrånvaro?

Dessa är bara några av de svar du får i vår nya föreläsning i hälsoekonomi som vänder sig till både medarbetare och chefer. Tipsen hjälper till att skapa ökad hälsa och bättre arbetsplatser genom mer kunskap, mycket inspiration och användbara tips. Föreläsning är upp till 45 minuter. Vid premiären gjorde kunden en utvärdering, snittbetyget blev 4,8 av 5 bland de 84 personerna som deltog.

Effektivare hälsoinspiratörer - sprider glädje, hälsa och välbefinnande

halsoinspirator

Hälsoinspiratörer är en viktig kugge i det friskvårdsarbete som många företag ägnar sig åt. För att få en bra effekt är det viktigt att kontinuerligt ge hälsoinspiratörerna inspiration, kompetens och verktyg, vilket denna kurs handlar om. Tips och idéer om vad som funkar bäst baserat på den erfarenhet vi har efter att anordnat över 200 aktiviteter för tusentals personer.

Som vanligt går vi igenom tillsammans med dig som kund var fokuset ska ligga. Det kan handla om: mindset, kost, rörelse, återhämtning, arbetsglädje eller hur man lyckas med förändringar.

MATematikerna: ekvationen som faktiskt är möjlig - Bättre mat för hälsa och miljö, utan extra kostnad

matematikerna

Se upp för billig mat, men lär dig hitta maten som är både prisvärd och bra, bl.a. genom att välja mat efter säsong, slänga mindre, göra lite mer själv, m.m. När du lärt dig tipsen kan du räkna med både bättre mat och mera matglädje. Det handlar om hur du med enkla val och ökad kunskap kan påverka din hälsa (inklusive din vikt), plånbok och miljö på ett positivt sätt. Föredraget ger många aha upplevelser, skratt och insikter.

Ett mycket uppskattat val är att efter föreläsningen fortsätta med enkel och rolig matlagning enligt MATematikernas tombolarecept. Tid 45 min - 2 tim

Mental tuffhet - bli inte knäckt av eventuella motgångar, bli istället starkare av dem

mental tuffhet accordion

Rätt hanterade förluster och motgångar är en fantastisk källa till personlig utveckling. 

Att växa som person handlar inte om att undvika motgångar, förluster eller misstag - utan att lära av dessa. Om du lär av motgången och därefter både släpper den och inte lägger så mycket energin på det som hänt, utan istället använder energin, nya tankesätt (och dina nya erfarenheter) både i nuet och framtiden ökar du dina chanser till framgång och glädje.

Workshops för ...

... minskad stress eller ökad trivsel eller högre effektivitet eller ...

Ni som kund bestämmer frågeställningen, alternativt hjälper vi er med en enkät som kommer att visa inom vilka områden deltagarna önskar förbättringar. Utifrån fråge/problemställningen leder vi en workshop där fokus ligger på det som kan påverkas - ingen energi eller fokus slösas på det som inte går att påverka. Olika förslag arbetas fram och deltagarna får rösta på sina favoriter. De vinnande förslagen arbetar vi vidare med och inom en till två månader får deltagarna frågor om hur väl målet har uppnåtts.

Effekten av dessa workshops är mycket goda eftersom det bygger både på delaktighet men också att vi fokuserar på det som vi kan påverka. 

Referenslista:

Här följer de kunder som vi arbetar/arbetat med:

Företag: Abigo, Akademiska hus, Aktivitus, Akzo Nobel, Alviva, Arken hotel & Art Garden Spa, Astra Zeneca, Avinode, Bendiro, Bilia, Blueberry Lifestyle, BS elcontrol, Canea, Dentsply, Elektroskandia, Elof Hansson, Emerson, Epsilon, Evry, Familjebostäder i Stockholm, Forever Living, GKN Aerospace, Göteborgs-Posten, HP, IKEA, KFS, Kunskapsskolan, Latour, Lundalogik, Länsförsäkringar, Nobel Biocare, Pector, Promas, Realgymnasiet, Riksbyggen, RUAG Space, SAAB group, SCA, Skanska, Strängbetong, Strömsundshälsan, Support Services institute, Sweco, Tech Data, Tengbom, Tieto, Vitrolife, Volvo IT,  ÅF m.fl.

Kommuner och organisationer: Alingsås kommun, Arbetsförmedlingen, Arbetslöshetskassornas samarbetsorganisation, Bernadottegymnasiet, Borås kommun, Falu kommun, Falköpings kommun, Filipstads kommun, Finansförbundet, Försvarsmakten (P7 Södra skånska regementet), Göteborg kommun, Göteborgs Regionens Kommunalförbund (GR), Götene kommun, Härryda kommun, Hylte kommun, Hyresgästföreningen, Karolinska Universitetssjukhuset, Kretslopp & Vatten, Kungälvs kommun, Kustbevakningen, Lidköpings kommun, Primärvården Göteborg, Regionservice, Region Skåne, Räddningstjänsten i Borås, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Statens fastighetsverk, Uddevalla kommun, Varberg kommun, Öckerö kommun, m.fl.

Föreningar och förbund: ABF, Blekinge fotbollförbund, Göteborgs golfförbund, IF Metall, Lindås Waves, SLIF (Stockholms Landstings idrottsförbund), Svenska friidrottsförbundet, Vision, m.fl.

Smakprov ur Målskillnad inspelad i samband med bokrealese

Två smakprov ur stressföreläsning

 

 

Om oss

Personbästa AB arbetar med funktionell friskvård för knopp och kropp som får lag, företag och individer att växa. Läs mer...

Sociala medier

Kontaktuppgifter

Personbästa Förlag & Event AB
Backeskärsgatan 40
421 59 V. FRÖLUNDA

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.personbasta.se

Tel. 0768-147080

Rating