Artiklar

Socialt företagande och ansvar

Klicka på respektive område nedan för att se Personbästas bidrag till en bättre värld. Detta kan vi bara göra tack dig som kund som köper böcker, föreläsningar och liknande. Skulle du köpa in 50 böcker (vilket gör att en föreläsning ingår), kommer upp till 25 träd att planteras tack vare er föreläsning. 

Miljöcertifierade tryckerier

Alla våra böcker har tryckts på tryckerier som är miljöcertifierade på papper som också är miljömärkta. Formaten på böckerna har valts för att minimera spill.

Trädplantering

viskogen 2015
För varje bok går mellan en till tio kronor till en pott där Personbästa i slutet av varje år köper träd i Vi-skogen som ligger i Afrika i närheten av Victoriasjön. Genom arbetet som görs i Vi-skogen förbättras både miljön och så bekämpar det fattigdom bland småbönder i området. Varje träd kostar 20:- och under de tre åren vi gjort detta har vi vårt bidrag hjälpt till att plantera närmare 2000 träd. Under 2015 fortsätter vi att vara Vi-skogen vän.

Även Personbästas sjätte bok "MATematikerna" innebär trädplantering men med denna bok väljer vi att plantera träd i Patagonien, via Reforestpatagonia.

Personliga transporter

Om möjligt görs kundbesök i Göteborg med cykel, på samma sätt som att cykel är förstavalet vid transport till kontoret. Resor till Stockholm sker alltid med tåg och inom Stockholm med promenader och/eller tunnelbana. Överlag försöker vi alltid välja det transportsätt som skapar minst mijlömässig påverkan.

Mentor

Jag är med i Mentor. Där jag fungerar som jobbmentor och i skolor berättar om mitt arbete och svarar på frågor. Allt för att ge ungdomar framtidstro och känna mening med att studera. Läs mer på www.mentor.se.

Ungdomsidrott

Eftersom det är viktigt med fysisk aktivitet - har jag under några år sponsrat innebandyklubben Lindås Waves med tröjor för ett lag och föreläsningar för spelare och ledare.

Bronssponsor Stadsmissionen

Tillsammans med Stadsmissionen kommer vi att hålla föreläsningar och praktisk matlagning för personer som har det svårt och/eller lite pengar. Vi kommer att bjuda på böcker, råvaror och vår tid. Allt med en ambition att visa hur du skapar bra mat även om du har en mycket begränsad budget. Detta arbete ledde till att vi blev bronssponsor till Stadsmissionen 2014.

stadsmissionen brons

 

Om oss

Personbästa AB arbetar med funktionell friskvård för knopp och kropp som får lag, företag och individer att växa. Läs mer...

Sociala medier

Kontaktuppgifter

Personbästa Förlag & Event AB
Backeskärsgatan 40
421 59 V. FRÖLUNDA

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.personbasta.se

Tel. 0768-147080

Rating