• bok banner 5
  • bokbanner 26

  • bokbanner MATematikerna

  • bok banner 1

  • bokbanner lucky

Böcker

I dagsläget har åtta böcker utgivits av Jan Tern och Personbästa AB. Böckerna kan beställas i bokhandeln, på Bokus eller Adlibris. Både Bokus och Adlibris har våra böcker på lager, för en snabb leverans.

40 böcker ingår i Personbästas föreläsningar. Beställning och leverans sker i dessa fall direkt via Personbästa. Kontakta oss på telefon 0768-147080 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  vid intresse eller beställning.

ordblond miniatyr

Ordblond

Rek pris: 195:- Köp den hos Adlibris eller Bokus. 

Efter att skrivit sju fackböcker, kände jag att ville dela denna historia med dig och skrev då en feelgood-roman (eftersom jag tycker att det behövs mer skratt och glädje i världen). Det finns också några invävda friskvårdstips :-). Så vad handlar den om? Baksidestexten hittar du nedan.

Omfång: 384 sidor
Omslag: Danskt band
Utgiven: September 2017
Författare: Jan Tern

Emma känner sig nöjd med sin plats i livet. Ett bekvämt liv i storstaden där hon på grund av, eller tack vare, sin dyslexi har utvecklat en känsla för bilder som har hjälpt henne att lyckas både som modell och konstnär.

När en yngre modell hotar hennes anställning startar en serie händelser som tvingar Emma långt utanför sin komfortzon. Hennes handlingar och möten med andra människor skapar konsekvenser som förändrar henne själv och som leder vissa till altaret och andra till fängelset.

Länk till Adlibris eller Bokus

omslaget malskillnad

Målskillnad - målstyrd eller målstörd

Rek pris: 299:- Köp den hos Adlibris eller Bokus.

Omfång: 192 sidor
Omslag: Flexoband
Utgiven: oktober 2015
Författare: Jan Tern & Hans Blücher

Ja, du det är inte mycket, detta och många liknande svar har vi fått på frågan "Ni som arbetar så mycket med mål, hur mycket tid lägger ni ner på att göra det på ett bättre sätt?" Visst är det konstigt att vi arbetar så mycket med mål men samtidigt inte lägger så mycket tid att göra det på ett bättre sätt. Fokus i denna bok är att förstå hur tankar, fysiologi och känslor både kan skapa och motverka handlingar och till slut är det handlingar som bestämmer om du kommer att uppnå ditt mål eller inte.

Boken har två framsidor, vilket gör att du kan läsa den från två håll. Från ena håller lär du dig mycket mer om mål och då framförallt hur du skapar energi och motivation till handlingar. Läser du boken från andra hållet får du handfasta råd hur du ökar chanserna att lyckas med åtta vanliga mål, bland andra: gå ner i vikt, uppnå ett personbästa, bli en bättre ledare, öka självkänsla och självförtroende med flera.

Länk till Adlibris eller Bokus

 


26timmars

MATematikerna

Rek pris: 250:- Köp den hos Adlibris eller Bokus.

Omfång: 128 sidor
Omslag: Flexoband
Utgiven: januari 2014
Författare: Jan Tern & Anders Arnell

Visste du att du består av ungefär 100 000 miljarder celler som byts ut varje år? Var kommer cellernas byggnadsmaterial ifrån? Precis, från maten du äter! På samma sätt som det inte går att skapa en bra bil av dåliga delar kan du inte heller bygga upp en frisk och bra kropp med mat av dålig kvalité. Det behöver varken bli dyrare eller krångligare med bättre mat om du följer MATematikernas riktlinjer.

MATematikerna är efterföljaren till den prisbelönta MATematik (Sveriges mest innovativa kokbok och fick 3:e pris i klassen "Most innovative cook book in the world" i Gourmand Cook Book awards). Även denna bok är mycket innovativ och rolig, här hittar du bl.a. mycket annat energipussel och över 50000 recept på två sidor. Mycket läsglädje.

Länk till Adlibris ellerBokus

 


26timmars

26 timmarsdygnet

Rek pris: 275:- Köp den på Buenavida, Adlibris eller Bokus.

Omfång: 144 sidor
Omslag: Flexoband
Utgiven: oktober 2012
Författare: Jan Tern & Hans Blücher

Har du sprungit med mjölksyra i benen? Det är ingen behaglig känsla och trots att du kämpar hårt går det långsamt. Effekten i förhållande till din kraftinsats är mycket låg och enda sättet att få bort mjölksyran är att dra ner på tempot.

Långvarig stress kan liknas vid mjölksyra i benen. Du känner inget välbefinnande. Du arbetar hårt, men får lite gjort och/eller låg kvalité på det du gör. Viktiga funktioner som koncentration, logik, minne, kreativitet och många andra har nämligen blivit nedsatta. I kombination med störd sömn – som är det första tecknet på stress – är lösningen att arbeta ännu hårdare lika ineffektiv som att fortsätta springa med mjölksyra i benen och hoppas att den ska försvinna.

Stanna istället upp! Se till att grundförutsättningarna för att prestera finns på plats. När du använder dygnets 24 timmar effektivare kommer du att känna mindre stress och mer glädje. 

Boken lär dig hur du kan prestera lika bra eller bättre än tidigare med ett större välbefinnande och utan de negativa effekter som långvarig och kraftig stress kan ge.  

Provläs lite ur 26 timmarsdygnet (lågupplöst pdf) - öppnas upp i ett nytt fönster.

Länk till Adlibris ellerBokus

 


vacker

Vacker utan Photoshop & Botox - Den verkliga "må bra" boken

Allt som återstår av denna upplaga är några ex som finns hos AdLibris. Rek pris 175:-

Omfång: 112 sidor
Omslag: Kartonage
Utgiven: juli 2011
Författare: Jan Tern

Vetskapen ATT vi mår bra av att träna, äta rätt, vara positiva och sova tillräckligt finns redan. Varför lyckas då inte fler leva upp till detta? Problemet är oftast att vi inte vet HUR eller VAD vi ska göra för att nå våra mål. Boken handlar om hur och vad du ska göra för att uppnå välbefinnande. Du kommer att känna stolthet, glädje och ökad självkänsla när du upplever effekten av dina egna hälsosamma förbättringar.

Eftersom vi är olika som individer erbjuder boken dig ett smörgåsbord av idéer, oavsett om det är: bättre självkänsla, god form, skön sömn, mer glädje, lägre vikt eller mindre stress som du vill uppnå.

Kom ihåg "Andra kan stoppa dig för stunden, du är den enda som kan göra det för alltid". Sluta vänta på rätt tillfälle, skapa tillfället och gör det nu!

Provläs lite ur boken i lågupplöst pdf fil (kvalitén på bilderna går inte att jämföra med den tryckta versionen)

Länk till Adlibris

 


omslag luckyloser

Lucky Loser

Rek pris: 225:- Köp den hos Bokus eller Adlibris.

Omfång: 128 sidor
Omslag: Danskt band
Utgiven: januari 2010
Författare: Jan Tern

Boken handlar inte om att undvika förluster. Boken handlar om hur du oftare lyckas prestera på topp. Vill du utvecklas och bli bra eller till om med bäst måste du utmana dig själv och möta bra motstånd. Med bra motstånd kommer också förluster - se till att utvecklas och lära av dessa.

Lucky Loser passar alla idrottare och tränare, den handlar om den otroliga utvecklingspotential som finns i förluster och motgångar som hanteras på rätt sätt. Detta kan ske på en rad olika sätt, boken ger förslag på ändrade tanke- och träningssätt samt genom 23 intervjuer få exempel på hur framgångsrika idrottare och tränare exempelvis Yannick Tregaro, Karin Torneklint, Anna Laurell, Nanne Bergstrand, Malin Baryard och Lassi Karonen hanterat motgångar och förluster samt vilken förlust som var deras mest lärorika.

Om du som oss tror att det är bättre att älska att vinna än att hata att förlora kommer boken ge dig både intressant läsning och många användbara råd och tips.

Länk till Adlibris ellerBokus

 


omslag matematik

MATeMATik

Allt som återstår av denna upplaga är några ex som finns hos AdLibris. Rek pris 190:-

Omfång: 128 sidor
Omslag: Hårdband
Utgiven: oktober 2008
Författare: Anders Arnell & Jan Tern

MATeMATik fick utmärkelsen Sveriges mest innovativa kokbok 2008 och var en av fyra nominerade till titeln världens mest innovativa kokbok på Gourmand cook book awards i Paris 1:a juli 2009.

MATematik är också föregångaren till boken MATematikerna.

Boken handlar om hur du med kunskap och inspiration får mat som är bättre för hälsan och miljön utan att det behöver bli dyrare. Istället för att vara full med recept innehåller MATeMATik istället mer tankar och idéer som om de används gör att du genom aktiva val väljer mat som påverkar hälsa, miljön och ekonomin positivt. Idéerna presenteras på ett positivt sätt och med glimten i ökat. Här finns bl.a. recept som passar in i verkligheten som exempelvis fotbollsmålet (2 x 45 min i ugn), du ser hela matchen men arbetar med maten före matchen och i pausen och när slutsignalen går är maten klar.

Boken är väldigt tydlig med att du väljer själv hur mycket du vill ändra dina kostvanor. Dessutom får du inspiration att våga testa nytt tillagningssätt och recept, har du t.ex. tidigare testat en mattombola och låtit slumpen avgöra ingredienserna.

Länk till Adlibris

 


omslag passarmig

Passar mig, passar mig inte, ...

Denna upplaga är slut och inget nytryck är planerat. Boken var föregångaren till vår fjärde bok "Vacker utan Photoshop & Botox".

Omfång: 112 sidor
Omslag: Kartonage
Utgiven: maj 2008
Författare: Jan Tern

Bokens fullständiga titel är "Passar mig, passar mig inte, passar mig, passar mig inte, passar mig perfekt" och handlar om funktionell friskvård för knopp och kropp. Den utgår precis som titeln säger att vi alla är olika som individer och därför måste hitta vår egen väg till välbefinnade, med andra ord vad passar dig bäst?

I boken får du fullt med praktiska tips som du kan börja använda direkt, det kan vara hur du gör för att sova bättre, stressa mindre, äta bättre, komma igång med träningen, få ett bättre självförtroende, skratta mer och mycket mera. Alla råd passar inte alla men alla kan hitta råd som passar.

 

Om oss

Personbästa AB arbetar med funktionell friskvård för knopp och kropp som får lag, företag och individer att växa. Läs mer...

Sociala medier

Kontaktuppgifter

Personbästa Förlag & Event AB
Backeskärsgatan 40
421 59 V. FRÖLUNDA

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
www.personbasta.se

Tel. 0768-147080

Rating